Начало За Д-р Желева Мнения от клиенти Контакти Интересно

Козметология

Козметични проблеми

Интернет консултация

Интернет естетична консултация за:

- Вашият индивидуален план
- Комплекс от естетични процедури
- Мнението на специалиста
- Ценови варианти

Кликни ТУК за запитване за консултация.

Дерматология

Алтернативната дерматология помага при:

Ботокс - какво трябва да знаем?

Ботулиновият токсин (Ботокс) e хранителна отрова, но за медицински цели се използват микродози и то само на част от молекулата му - тази част от нея, която блокира предаването на информацията от нервното към мускулното влакно. Затова няма опасност от отравяне при медицинското му приложение. Вече десетилетия се използва от невролози за мускулни крампи на лицето и врата дори и при деца, а очни специалисти го използват при кривогледство и двойно виждане.

В естетичната медицина Ботокс успешно се прилага при третирането на бръчки и обилно изпотяване.

Инжектирането му в нищожни количества предизвиква отпускането на определен мускул, като по този начин се изглаждат вече съществуващите бръчки и се предотвратява появата на нови в тази област. По време на действието на ботокс бръчките си „почиват”. След изчерпване на действието на ботокса, тази бръчка не само не е по-зле, а определено е по-добре, отколкото ако беше „работила” през това време.

Ботокс е най-ефикасният метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, веждите и около очите. Най-подходящи за терапия са пациенти на възраст след 30 години, тъй като при тях кожата е все още със запазена еластичност. Ботокс може да се приложи и при пациенти в по-напреднала възраст, в комбинация с други естетични техники. Усложнения принципно са възможни - ако се постави на неправилното място и в по-голямо количество, но са с временен ефект и постепенно изчезват, тъй като Ботокс се разгражда с времето. Затова изборът на добър специалист е важена предпоставка за успеха.

При първоначалната консултаця с обстоен преглед се уточняват исканите и възможните корекции. Подписва се декларацията за информирано съгласие, след уточняване на очакваните резултати, особенностите на самата процедура, цената и др.

Осигурява се фотодокументация за състоянието преди и 10 дни след процедурата.

Самата процедура започва с дезинфекция на кожата и маркиране на точките в зоната за третиране, без нанасяне на анестетичен крем. Съответното количество ботокс се поставя със специална спринцовка с много тънка игла. Набожданията са сравнително малко на брой и отнемат само няколко минути. На инжектираните места е възможно кожата да се зачерви и леко да се надигне и 1-2 дена участъкът да бъде леко болезнен.

За правилното разпределение на разтвора, 4-5 часа след манипулацията е добре да се правят мимики на третирания мускул, не трябва да се масажира мястото на инжектирането и да се лежи. Препоръчително е в следващите часове да не се използват козметични продукти и да се правят други естетични процедури.

Началният ефект започва на 3-ия ден, а максимумът е около 10-ия ден. На контролния преглед се прави корекция, ако е необходимо. Привърженик съм на терапия с Ботокс с по-малки начални дози, за да не се избегне предозиране. Корекцията е безплатна за клиента.

Трайността на получения резултат е от 6 до 9 месеца. За подържане на ефекта се препоръчват 2 процедури годишно, като всяка следващата осигурява по-дълготраен резултат. Няма ограничения за броя на процедурите с Ботокс.

ДОРИ И САМО ЕДНА ПРОЦЕДУРА С БОТОКС, ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ПОЛОЖИТЕЛНО НА БРЪЧКИТЕ ВИ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД ТЕ ЩЕ СИ ПОЧИВАТ!

Цени от 150 лева

Други процедури:


© 2010-2016 Всички права запазени, Естетична медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: