Начало За Д-р Желева Мнения от клиенти Контакти Интересно

Най-ново в сайта

Козметология

Козметични проблеми

Интернет консултация

Интернет естетична консултация за:

- Вашият индивидуален план
- Комплекс от естетични процедури
- Мнението на специалиста
- Ценови варианти

Кликни ТУК за запитване за консултация.

Дерматология

Алтернативната дерматология помага при:

Химичен пилинг

Химичният пилинг е излющване на повърхностния слой на кожата чрез различни киселини, за изглаждане и подобряване на вида й.

Химичният пилинг в същност е изгаряне, чиято дълбочина зависи от концентрацията на киселината и продължителността на въздействието й. Ето защо трябва да се извършва от дерматолог, който не само контрилира дълбочината на въздействието, но и е в състояние да се справи с евентуалните усложнения. Киселините преминават сравнително лесно през роговия слой на епидермиса, разхлабват връзките между мъртвите рогови клетки и така улесняват излющването им от повърхността на кожата. В резултат натрупаният на повърхността пигмент е отстранен, стимулира се образуването на нови клетки, кожата става по-гъвката, по-гладка, с по-равномерен тен. Ефектът е бърз и очевиден.

Химичният пилинг дава великолепни резултати при лечението на акне и белези от акне, при премахването на пигментации, изчиства повърхностни дефекти на кожата и изглажда фините бръчици около очите и устата. След третиране кожата на лицето става по-гладка и светла. Предимства на химичния пилинг са още и антибактериалния ефект с възможност за приложение дори при възпалена и гнойна кожа, потискането на мастната секреция и краткия възстановителен период. Най-удачният период за извършването му е есенно-зимният.

Консултацията с лекар дерматолог преди извършването на химичен пилинг е задължителна! Химичният пилинг е противопоказен за някои видове кожни заболявания, а други биха се активирали или усложнили от неговото прилагане. Ето защо е много важно при предварителния преглед да уточним какъв е проблемът, с каква киселина ще се работи, очакваните резултати. След изясняване на всички възникнали въпроси, включително и цената на процедурата, се подписва декларацията за информирано съгласие и се прави начална снимка.

Процедурата започва с почистване на обработваната зона. В началото се нанася предпилинг, а след това самата киселина. Продължителността на въздействието е различна. Пациентът е под непрекъснато наблюдение от страна на лекаря, който преценява кога да неутрализира. Манипулацията е свързана с усещането за леко или по-силно парене по третираната кожа, но вентилирането на въздуха допринася значително за намаляване на това усещане, а след неутрализацията лицето се успокоява. Нормално е след процедурата лицето да е зачервено. Възможно е да има също и остатъчно чувство за парене. От следващите дни започва различно по сила лющене, което може да се маскира с овлажняващ и по-мазен крем. Препоръчително е да се използват подхранващи и хидратиращи кремове.

Ефектът от химичния пилинг е бърз и видим и се засилва с повторенията му. Обикновено са необходими няколко процедури, които се правят през 1 -2  седмици две, в зависимост от проблема.

ВСЕКИ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ, НЕ САМО ПОЧИСТВА ПОВЪРХНОСТТА НА КОЖАТА, КАТО Я ЗАГЛАЖДА И ИЗРАВНЯВА ТЕНА, НО И НАМАЛЯВА ОБРАЗУВАНЕТО НА КОМЕДОНИ И СТИМУЛИРА В ДЪЛБОЧИНА ПРОДУКЦИЯТА НА КОЛАГЕН И ЕЛАСТИН.

Цени от 60 лева

Химичният пилинг, който правя, е главно с продуктите на Filorga Laboratories – утвърдени лидери в естетичната медицина.

GLYKOPEEL е дерматологичен химически пилинг, който може да се използва по всяко време на годината. Всички странични ефекти, като зачервяване, залющване, дразнене са сведени до минимум. Опитът ми показа, че постига значително обновяване на кожата, без дразнещ период на възстановяване. Тези продукти са скъпи, но са с прекрасно качество. В GLYKOPEEL се съдържат 18 съставки, включително витамини, екстракти от водорасли, билки и растения, морска вода!

GLYKOPEEL

Други процедури:


© 2010-2020 Всички права запазени, Естетична медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: